Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / 07 / Sommarkänsla

Sommar - Sol, bad och hästar

Sommaren är här!
Vanligtvis brukar den, för oss, inledas med en veckas hårt men oerhört kul arbete på Falsterbo Horse Show för att sedan kulminera i semester. Denna sommar ser annorlunda ut men som vanligt har kansliet stängt v.29-31.

Ja, denna sommar ser onekligen annorlunda ut. Så som även våren gjort. Men vi hoppas innerligt att hösten ser någerlunda ut som den brukar.

Under sommaren har kansliet stängt från den 13 juli till den 2 augusti.

Propositioner

Vi kommer, trots semestertider, fortsatt godkänna propositioner i sommar. Dock endast på tisdags-förmiddagarna den 14/7, 21/7 och 28/7.

För att få sin proposition godkänd måste den åtföljas av undertecknad Riskbedömning samt Anläggningsskiss. Den senare med inritade flöden av folk/hästar/ekipage som tydligt visar att arrangören tänker på att undvika trånga utrymmen med mycket genomströmning där det kan finnas risker för folksamlingar. Dessa två dokument skall mailas This is a mailto link i samband med att propositionen skickas in för granskning.

Aktuellt

Efteranmälning till serierna är nu öppen och stänger den 2 augusti.
(För Ponnyallsvenskan Div 2 är det enbart möjligt att göra en efteranmälning för reservlistan. Det är i nuläget fullt med lag i förhållande till antalet arrangörer, mtp på hur stora tävlingszoner vi kan ha, och Covid19. Men om vi kan öppna upp för fler tävlande lag så försöker vi såklart det.)

Ryttarhälsa - Förebygg psykisk ohälsa - 15 augusti
Förebygg psykisk ohälsa! Ledare på våra föreningar är varmt välkomna till en dag som ger oss verktyg i att förebygga psykisk ohälsa. Vi bjuder in er; Ridlärare, tränare och ledare till en dag med fokus på Ryttarhälsa sett ur ett ledarskapsperspektiv. Anmäl er senast 2/8

Anmäl era fantastiska lag till Vi i Stallet - senast 17 augusti
Vi i stallet är hästkunskapstävlingen för barn som är 9-13 år och tävlingen grundar sig på boken med samma namn. Tävlingen arrangeras av Skånes Ridsportförbunds ungdomssektion.

Anmäl era ungdomar till höstens Förberedande Ungdomsledarkurs senast den 20 augusti
Kursen syftar att ge unga, 11-14 år, en inblick i vad ledarrollen inom ridsporten innebär och hur man kan fungera som en bra förebild och god kamrat i stallet.

Lagledarträff - 24 augusti
Möt Jens Fredricson och de rutinerade lagledarna från Österlens RK! Vi alla längtar till tävlingarna och i höst har vi många serier igång från september till slutet av november. Och i vanlig ordning sker ett uppstartsmöte inför seriestart. Anmäl er senast 19/8

Anmäl era ungdomar till höstens Förberedande Ungdomsledarkurs senast den 28 augusti
Ge er förening de positiva fördelarna med att ha ungdomar som gått ULK:en. Deltagarna arbetar med kommunikation, samarbete, ledarskap, värdegrund, pedagogik, utvecklar färdigheter i att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter och mycket mer.

Basutbildning för ridsportens ledare - 30 augusti (Fullt)
Men anmälning för tillfället den 10 oktober är öppen.