Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / 09 / Ett sätt att ge tillbaka

Ett sätt att ge tillbaka

Våra funktionärer och andra ideellt engagerade betyder allt för vår ridsport och dess utveckling. Sprunget ur detta vill banbyggaren Fredrik Malm uppmärksamma och uppmuntra de viktiga ideella funktionärerna.
Banbyggaren Fredrik Malm har instiftat ett funktionärsstipendium som utdelas till ideell funktionär på Hässleholms Ridklubb under en av deras tävlingar i höst. Priset är en betald ridtermin. 
"Att på detta sätt kunna uppmärksamma och uppmuntra de viktiga ideella funktionärerna känns både roligt och viktigt. Jag är själv fostrad i denna miljö där jag både fick gemenskap, inspiration och kunskap vilket lade grunden till att jag idag kan arbeta som banbyggare med eget företag. Inom ridsporten finns ett stort engagemang ner på gräsrotsnivå som behöver lyftas fram och jag hoppas detta pris ska bidra till det"

I Sverige har idrotten 800 000 ledare varav den stora majoriteten är ideella. Om de skulle avlönas för den tid de lägger ner med en fritidsledarlön skulle det kosta samhället 20 miljarder kronor.
Studier visar att idrotten efter familjen och skolan är den viktigaste miljön för många barn och ungdomar under uppväxtåren. Så att känna sig välkommen, sedd och behandlas med respekt är otroligt viktigt.

Ni, ideellt engagerade, är och förblir stommen och kraften i föreningslivet och dess organisation. Ni engagerar, ni bidrar, ni sprider glädje och ni är helt enkelt bara BÄST!
Tack Fredrik Malm, för ett fint initiativ ❤️