Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2021 / 01 / Era inskickade nomineringar i Skåne till Årets Ridskola och Årets ridlärare

Era inskickade nomineringar till Årets ridlärare och Årets ridskola

Till oss i Skåne fick vi in flera fina nomineringar till Årets ridlärare & Årets ridskola. Läs de härliga nomineringarna här & titta på ryttargalan ikväll för att se om någon av våra Skånska ridlärare och ridskolor får de fina utmärkelserna.

Ryttargalan är en helkväll där vi hyllar årets höjdpunkter. Galan direktsänds den 28 januari kl 20.00 på Svenska Ridsportförbundets Facebook och Youtube-kanal samt hos Equisport. En galatimme fylld med hyllningar, hästsnack och Henrik Johnsson värd. Varmt välkomna att fira med oss!

Här finner ni de nomineringar som kommit till oss från våra medlemmar.
Vi har valt att lägga ut texten som den är skriven och det är tydligt att våra ridlärare berör såväl väldigt unga barn som äldre ryttare. En stor eloge till alla nominerade - Ni gör en stor skillnad varje dag för just era medlemmar.


Årets Ridlärare
— I samarbete med Granngården och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Ett pris för att lyfta det goda ledarskapet och för att ridlärare är en av de viktigaste personerna för elever, hästar och för ridskolans sociala betydelse i samhället.

Elvira Reinhold på Landskrona Ridklubb 
Jag vill nominera henne till årets ridlärare för att hon ALLTID får en på gått humör. Om ridpassen går mindre bra är hon alltid där och peppar en. Hon är även väldigt hjälpsam och är bra med dem små barnen på ridskolan. Hon stället alltid upp vare sig det är att man har glömt sin laddare eller tappat bort en nyckel. Hon är alltid där och hjälper en så mycket hon kan. Det kallar jag för en riktigt bra tränare!🌟

Johanna Cratz på Ystad Ridklubb 
För att hon är mycket omtyckt av eleverna och föräldrarna. Hon tar stort ansvars för allt som har med arbetet att göra. Bland annat arbetsmiljön för både hästar och människor. Hon ordnar trivsamheter kring alla aktiviteter på Ystad Ridklubb

Kris Kringstad på Malmö Civila Ryttareförening 
Hon har under många år arbetet som ridlärare och har fortfarande samma engagemang som hon hade som nyutbildad ridlärare. Man hittar henne bl.a. i tv serien ”Stallet” där en elev uttalar sig om att hon är hård men rättvis.
Kris har fortfarande lektioner trots hon även arbetar som verksamhetschef. De barn och vuxna hon har lärt att rida är många. Hon ser alltid till hästens bästa och det går inte att ta miste på hennes kunskap vad det gäller både att utbilda hästar och elever. Tyvärr har hon också ögon i ryggen och ser allt som händer under hennes lektioner. Det går inte att fuska i sin ridning.
Hon brinner för att så många som möjligt skall ha råd att rida och försöker på alla sätt hålla kostnaderna nere för ridlektioner så att så många som möjligt har råd med att komma till MCR och rida. Detta även via samarbete med Malmö Kommun med ”Prova på rida” och ”Mötesplatsen”.
Hon är med i olika projekt som Skånes Ridsportförbund ordnar såsom att MCR har en hörna med begagnade kläder, hon har varit i London på studiebesök på en ridskola i ett utsatt område. Hon engagerar sig i klubbtävlingar där hon är den som ser till att eleverna kan utveckla sig med att lära sig vilka regler som gäller, lika mycket som hon engagerar sig i sina elevers tävlande när de övergått till egen häst.
Mycket kan sägas om Kris och hennes kunskap inom ridsporten och hennes engagemang men tror detta räcker för att hon kan bli årets ridlärare.

Johanna Stjärnqvist på Malmö Ridklubb
Jag vill nominera vår fantastiska ridlärare på Malmö ridklubb Johanna Stjärnqvist. Hon är en fantastisk ridlärare som vet när hon kan pusha oss det där lilla extra. Hon inger ett stort förtroende hos oss som rider för henne och gör att vi/jag vågar lite mer när man känner sig osäker tex i hoppningen. Hon är även en stor förebild för alla våra ungdomar på klubben. Hon har en fantastisk kunskap och är duktig på att lära ut på ett pedagogiskt sätt.
Även om vi kanske ligger olika i gruppen i utvecklingen och kunskap så kan hon anpassa övningar efter vad vi kan och kräva mer av den som är på väg upp en grupp.

Carina Spuhr på Hässleholms Ridklubb
Vi vill nominera vår ridlärare Carina Spuhr - Hässleholms Ridklubb, till världens bästa ridlärare! Hon är så bra på att förklara så att vi förstår och hon är lite sträng men samtidigt alltid glad och rolig. En annan sak som är bra med Carina är att hon kan lära alla barn oavsett hur mycket man kan om hästar och ridning. Och dessutom tycker även mamma att hon är en jättebra ridlärare! Hoppas hon kan vinna bästa ridlärare för det är hon verkligen värd!

Maria Gudmundsson på Klagshamns Ryttarförening
Jag tycker Maria är bäst. För hon lär ut jättebra och är snel på lektionerna. Hon tröstar jättebra. När man är ledsen så kommer hon alltid till en och tröstar en. Hon gör roliga övningar och lärorika. Vi gör roliga saker tillsammans, vi rider ut i havet, på prärien, på stubben och på banan. Hon är bara bäst!!!
Allt vi gör är roligt - varje grej. Vi skrattar och har jättekul!!!
Det är därför jag vill att just hon blir årets ridlärare!
-
Jag vill nominera Maria Gudmundsson på Klagshamns Ryttarförening till årest ridlärare.
Maria har ett enormt engagemang och är en fantastisk förebild. Hon är mån om hästar och människor och finns alltid som ett jättefint stöd till den som behöver det!!
Maria förtjänar VERKLIGEN att blir årets ridlärare!!!!

Cecilia Forsberg på Söderåsens Ryttarsällskap
Med ett brinnande engagemang för både barn och hästar håller hon lektioner 5 dagar i veckan. Alltid med ett leende på läpparna och fantastisk pedagogik som passar alla, från dom allra minsta på 3 år upp till vuxna. 
Hon kan alla elevernas namn och vet vad dom behöver för att utveckla sin ridning på bästa sätt.
Prio ett är säkerheten som det aldrig tummas på och hästarnas välmående. Förutom att hålla i alla lektionerna så sköter hon alla hästarna med, mockning, fordring, in-och utsläpp och enorm kärlek 7 dagar i veckan 365 dagar om året. En riktig eldsjäl.

Linn Albertsson på Lunds Civila Ryttarförening
Man utvecklas väldigt snabbt och alla ridlärare framförallt Linn A fokuserar på att även dom minsta detaljerna ska vara noggranna. Linn kommer till varje ekipage efter lektionen och ger både tips och trix på vad som ska förbättras och hur man utför det, sen även beröm på vad man gjorde bra och vad hästen gjorde bra . Man får alltid sån motivation av Linn och hon gör allt möjligt för alla att utvecklas. Utan Linn på lcr tror jag absolut inte det hade varit lika bra. Dessutom har hon samlat ihop en grupp som ska tävla i ridskolecupen bland annat jag. Är jätte tacksam för vad Linn lärt ut.
Hon har även egna hästar hon låter oss tjejer från ridskolan Rida gratis. Linn tror även på alla, oavsett om tex jag presterat dåligt på lektionen enligt mig själv finns alltid Linn och ser till att självförtroendet är på topp igen.

Ville ange Carina Öris på Burlovs RF som bästa ridlärare.

Denise Dako på Klagshamns Ryttarförening 
jag är 7 år och har ridigt 5 år och det betyder väldigt myke för mej. Hon har lärt mej väldigt
myke. Jag tyker at hon är väldigt snel hon är väldigt omtenksam
förästen jag glömde at berätta för er vilket stal hon jobar po klagsamns krf
slut för idag

Erica Andersson och Lotta Ringwall på Viarps Kör och Ridklubb
Erica är bra för att hon är tydlig vad hon vill och hon är bra på att undervisa speciellt i hoppning där hon ger en lagom svåra övningar och när man ska lära sig något nytt tar hon det steg för steg och pratar tydligt och kan ibland visa ifall det behövs.
Lotta är nog den bästa ridlärare hon är tydlig hon ger en utmanande uppgifter och jag tycker att hon ska vinna för hon börjar bli äldre och kommer inte vara ridlärare så länge till. och det hade varit roligt om hon kunde få något roligt. jag tycker att hon är bäst hon kan allt inom allt men speciellt inom dressyr hoppning och we.

Peggy Sjöstedt på Lunds Civila Ryttarförening
Jag skulle vilja nominera Peggy Sjöstedt på LCR i Lund till årets ridlärare. Jag har aldrig träffat någon som är så engagerad i sina elever, ger dem uppmuntran, feedback (både positiv och negativ) när det behövs. Hon pushar när hon kan men ser direkt om det är läge för eleven (i det här fallet min dotter) att kanske stå över en galopp just idag. Peggy är pedagogisk, har lätt för att skratta och älskar både sitt yrke, eleverna och hästarna.
-
Peggy, på Lund Civila Ryttarförening (LCR), är en engagerad ridlärare som alltid har sina elevers bästa för ögonen. Från det att vi kommer in i stallet, innan lektionen börjar, så är Peggy uppmärksam på såväl elev som för oss vuxna som varje vecka är med i stallet varav några är nya och inte har full koll på hur man gör i ordning hästen innan lektionen. Hon tar sig tid att visa och förklara så att man nästa gång är lite säkrare på att göra rätt. På ridbanan under lektionen ser Peggy alla sina elever, hon är lyhörd och inkännande för alla lektionens deltagare och dagsform, såväl två- som fyrbenta. Peggy förklara, pushar, hjälper och stöttar. Det finaste jag personligen har varit med om var gången när vi hade voltige på Vinna och min dotter Ida inte vågade galoppera, men så gärna ville - då stannade Peggy upp allt i några minuter så att Ida i lugn och ro, utan tidspress och utan stress kunde prova och komma upp i galopp under ett par varv i lugn och ro. Hon har aldrig varit så stolt över sig själv efter en lektion, och det var tack vare Peggy, och det värmer gott i mammahjärtat.
Peggy är pedagogisk, glad, entusiastisk och givmild. Hon säger till när det behövs, rättar de detaljer som behöver rättas, utan att sätta press på sina elever. Hon kräver att hennes elever jobbar och kämpar på, men ser igenom en dålig dag och ger personlig feedback och uppmuntran till den som kämpat och kämpat utan att lyckas. Hon förtjänar så att nomineras, och vinna, kategorin årets ridlärare!
Jag har även förhört mig lite hos hennes äldre elever i stallet och alla håller med. Till och med en vuxen elev som vägrar gå upp till mer avancerade nivåer då hon känner att hon inte kan utvecklas bättre än just under Peggy.


Rosie Jansson - Helsingborgs Fältrittklubb
Rosie har en gedigen hästkunskap och förmåga att lära ut den i lagom portioner till sina elever. Hon ser alla och pushar lagom för att få oss att utvecklas och göra saker vi inte trodde att vi kunde eller vågade. Hennes respekt för såväl hästarna som eleverna och arbetskamraterna tillsammans med hennes positiva energi gör att vi tycker att hon är årets bästa ridlärare.


Årets Ridskola
— I samarbete med Folksam och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Den svenska ridskolan är unik och navet i ridsportens utveckling. För att uppmärksamma ridskolans betydelse utser Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion i samarbete med Folksam, Årets Ridskola.

Hittarps Ridklubb
Nominering årets ridskola 2020 Hittarps ridklubb är en föreningsdriven verksamhet i Helsingborgs kommun med 4 anställda, inklusive verksamhetschef, ridlärare och stallpersonal. Föreningen har ca 350 medlemmar och runt 180 uppsittningar i veckan. Varför ska vi bli Årets Ridskola 2020? Vi finns i Helsingborg kommun där vi hyr gården av kommunen med stora hagar, samt närhet till skog och hav. Vi har 16 ponnyer i ridskolan och ett fåtal medlemsboxar till uthyrning. Vår vision är att vara den lilla klubben med den stora vi ♥ känslan. Vår vision bygger på samhörighet och inkludering av alla som är hos oss på gården. Fokus är på barn och ungdomar där säkerhet och hållbarhet både hos ryttare och ponnyer är en självklarhet. Vi vill ge varje individ möjlighet att utvecklas och växa i sin roll som ryttare, i sin egen takt. Vi erbjuder allt från nybörjarlektioner till grupper för erfarna ryttare, funktionsanpassad ridning samt prova-på. ”Våra ridlärare är helt enkelt bäst på att utmana oss och få oss att nå dit vi vill”, säger en av våra elever. Vår klubb har ett starkt driv att utvecklas och behålla glädjen i det vi gör. Vid varje besök av Skånes Ridsportförbund hör vi: ”Oj här var något nytt igen!” - Ridhus, ny utebana och ett av de senaste projekten: Käpphäststallet! Vi bygger verksamheten underifrån och har både USstyrelse och ett mini-US. Vi satsar på att följa barnen tills de blir äldre och då kom projektet “Framtidshäst” till. Projektet ger erfarna elever och familjer möjlighet att pröva på livet som hästägare. Ridskolan köpte in en ponny som två elever tillsammans med sina familjer fick hyra och ta hand om på heltid, med hjälp av vår personal. Det resulterade i att efter 6 månader kände båda familjerna sig trygga i att ta nästa steg och skaffa egen häst. Hos oss händer det alltid något - tävlingar, Ridskolecup eller att våra faddrar skapar egna mindre projekt! Fadderverksamheten är hjärtat av klubbens ridskola och består av erfarna elever som är i stallet under veckan och hjälper till på lektionerna. Under våren när vi inte kunde samlas för att ha teorilektioner skapade faddrarna egna videos så att eleverna fick lära sig hästkunskap via vår Youtubekanal. Vilken succé det blev! Vi har idag 130 elever i kö, vilket är lite sorgligt då vi är en liten klubb och inte har möjlighet att erbjuda platser i den takt vi skulle önska. Men det värmer att det är många som trivs och vill komma till just vår ridskola. Vi ställde frågan till en av våra äldre elever – Vad är det bästa med Hittarps Ridskola? Maja svarade: ” Här kan man vara sig själv, jag gillar sammanhållningen och man måste inte rida här för att vara med i gemenskapen.


Malmö Civila Ryttareförening
Med verksamhetschefen Kris Kringstad och ordförande Bertil Sjödin i ”spetsen” för ridskolan tycker jag att ridskolan skall bli årets ridskola! Motiveringen är att ridskolan är en plats för alla!
MCR ligger på Jägersro och har ett uppsamlingsområde i hela Malmö. Många åker långt för att få rida på MCR, detta trots att andra ridskolor ligger närmre elevernas bostadsadresser. Detta helt enkelt för att MCR är den bästa ridskolan! Anledningen är många bl.a. hästhållningen, den kunskap som finns hos all personal, duktiga instruktörer som ser till vad varje elev behöver för utveckling. MCR har under flera år vunnit Ridskolecupen där grunden är lagd på ridskolan, ännu en anledning till att vi är årets ridskola. Malmö Kommun har ett stort förtroende för MCR och lägger mycket aktiviteter såsom träffpunkten, prova på ridning på MCR.
MCR utvecklas ständigt och följer barnkonvention Många elever kommer från närliggande Rosengård och MCR är en ridskolan som arbetar med integration i samhället. Förutom ridlektioner/teorilektioner ordnar MCR ett antal klubbtävlingar både i dressyr och hoppning som ett sätt i utbildningen att lära sig vilka regler som gäller på tävling.
Många av MCR tävlingsryttare/privathästägare började en gång som lektionsryttare och har tack vare den grundutbildning de fick på ridskolan vågat gå vidare till egen häst.
MCR är även en tävlingsarrangör som har ett stort ansvarsområde på Ribersborgstävlingarna.
-
Härmed vill jag nominera, Malmö Civila ryttarförening till årets ridskola. Den är föreningsdriven med anställd personal. Det finns ca, 650 medlemmar. I den ordinarie verksamheten är det ca, 450 uppsittningar per vecka. Mcr är en ridskola, som verkligen välkomnar barn och ungdomar från hela Malmö. Personalen som arbetar i stallet och på kontoret är alltid vänliga och hjälpsamma. Alla hästarna är fina och ser ut att må bra. Just nu håller det på att byggas en ny anläggning till Mcr. Den ska vara klar i slutet på året och kommer att bli jättefin. Mcr har flera ggr i veckan gratis aktiviteter för alla som vill. Oftast är alla dessa aktiviteter fullsatta så det finns ett stort intresse. Det arbetas mycket med integration och mångfald. 2019 vann Mcr Lövsta Future Challengers Hållbarhetspris. Stallet har blivit en naturlig plats där man hittar nya vänner oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund. Mcr har av Malmö Stad blivit utsedd till Mötesplats åren 20/21. Vad jag vet finns det ingen annan ridskola i Malmö med omnejd som har så mycket kostnadsfria aktiviteter för barn och ungdomar. Före alla knatte/barn lektioner är det alltid teori. Det är ungdomar från klubben som håller i detta. Det finns såklart även vuxna som rider och när man frågar dom om Mcr så säger alla att det är så glad och trevlig stämning på denna klubben. Mcr har varje år interna uttagningar till ridskolecupen. Alla som går på ridskolan har därmed chans att få komma ut och tävla. 2016, 2017 samt 2019 vann Mcr hela cupen och 2018 blev dem tvåa. Det finns även en ideell tävlingssektion på klubben och dem byrukar anmäla ridskoleelever/ridskoleponnys till allsvenskan vilket också är ett sätt för eleverna att få vara med och tävla utan att ha egen häst. Jag håller tummarna för att Mcr blir årets ridskola. Det är dom/vi verkligen värda.
-
I en anläggning som när den byggdes 1958 var en av södra Sveriges modernaste bedriver MCR idag och ytterligare cirka tre månader sin ridskoleverksamhet. I november flyttar vi till en helt ny anläggning, finansierad av Malmö Stad. Vi kan inte nog understryka hur glada vi är för det! MCR erbjuder ridskoleverksamhet för barn, ungdomar och vuxna, för nybörjare och erfarna. Genom en aktiv styrelse, där både anställda, föräldrar och ungdomar finns representerade, arbetar vi kontinuerligt med säkerhet och trivsel. Sedan 2018 har årsstämman fastställt en handlingsplan för att motverka kränkningar som vi stämmer av vid varje styrelsemöte. Utöver ordinarie ridskoleverksamhet anordnar MCR kostnadsfria aktiviteter i samarbete med Malmö Stad, så kallad Drop in-ridning för barn och ungdomar, 7–25 år, som varje vecka ger oss över 100 glada spontanbesökare. Genom denna verksamhet har MCR lyckats nå ut till närliggande, i vissa fall socialt utsatta, områden som annars har svårt att hitta till ridsporten. Verksamheten bjuder en stor möjlighet till integration när föräldrar får möjlighet att träffa andra föräldrar medan barnen rider. Hjälm, väst och skor finns för utlåning. Utöver sin ridlektion kommer många av våra medlemmar till ridskolan för att träffa kompisar, titta på lektioner och sköta älsklingshästen. Dessutom anordnas under en termin cirka tio klubbtävlingar, med funktionärer som utan tvång ställer upp för sin klubb och sina barn. Många utomstående besökare kommer också hit – vår anläggning är öppen för alla, varje dag! Vi tror på ett tillåtande stall där trygghet och gemenskap säkras genom närvarande vuxna som föregår med gott exempel. Vi hälsar på varandra i stallgången, hjälper till där det behövs och guidar där konkurrens om älsklingsponnyn ställer till det i relationerna. Med denna opretentiösa och inkluderande inställning har föreningen fostrat otaliga hästentusiaster genom årtiondena. För oss känns det därför inte bara som Sveriges, utan som världens, bästa ridskola!

Landskrona RK
Jag vill nominera Landskrona RK till den bästa ridskolan för att det är alltid en nöje att komma dit. Det hålls alltid en god ton i stallet och alla känner varandra vilket gör att det blir ännu roligare att hålla på med hästarna tillsammans med sina vänner. Landskrona RK har även många aktivitet som håller igång flera gånger i månaden. Landskrona RK håller även i ridlektioner med barn och vuxna med funktionsnedsättning. Detta tycker jag är en av dem största anledningarna att jag vill nominera Landskrona RK till den bästa ridskolan.

Ville ange Burlövs ryttarförening som bästa ridskola.

Klagshamns Ryttarförening
KRF drivs som en förening med anställd personal och har över 500 medlemmar. Det finns både stor-hästar och ponnys, totalt ca 40. Varför ska KRF bli året ridskola 2020?
Jag har ridit på många olika ridskolor och tycker att KRF är den absolut bästa ridskolan jag kan tänka mig! Bra och säkra hästar, duktiga ridlärare, fantastiska omgivningar att rida i och glädje i alla aktiviteter är det bästa med KRF. Alla ponnys och hästar står i samma stall vilket bidar till en bra blandning av barn, ungdomar och vuxna i stallet.
Den fina anläggningen ligger i ett fantastiskt naturreservat vid havet, helt utan biltrafik. Många lektioner rids på de fina ridvägarna inom reservatet, i havet eller på naturhinderbanan. Olika typer av lektioner erbjuds så att det ska passa så många som möjligt, lektioner varje vecka, lektioner på lov, hyra häst, frukostridning på fredagar, rehab ridning, ponnyledning, hopplektioner etc.
På sommaren är det roliga ridläger för alla åldrar och nivåer med mycket gemenskap och roliga lektioner i den fina naturen. Ridskolan erbjuder sina elever att åka iväg på tävlingar på olika nivåer. Ryttarna arbetar i stallet och får därför låna hästarna till tävlingarna utan att betala hyra. Ett fantastiskt upplägg som möjliggör att fler kan tävla samtidigt som ryttarna lär sig samarbeta och att arbeta i stallet.
Klagshamns Ryttarförenings Ungdomssektion, KRUS, arrangerar roliga aktiviteter för barn och ungdomar på ridskolan och håller i den årliga mycket välbesökta Julshowen.
Allt detta bidrar till den fantastiska "Klagshamnsandan" 🙂
-
Jag vill nominera Klagshamns Ryttarförening till årets ridskola i Skåne .
Förutom att KRF erbjuder ridning av alla slag till ALLA målgrupper så har föreningen även en ovanligt fin känsla och anda. Nya medlemmar påpekar ofta att sammanhållningen som råder hos oss är unik och det känner jag mig väldigt stolt och glad över. Sammanhållning är en av de viktigaste aspekterna när det gäller barn/ och ungdomsidrott.
Därför nominerar jag Klagshamns Ryttarförening !!
-
Jag röstar på klagshamns ryttarförening.
Det är en bra ridskola för att man kan rida på prärien och i havet. Det är många snälla kompisar och många olika ställen att rida på. Jättesöta ponnyer och nästan alla hästar är väldigt snälla! Man kan hoppa naturhinder på vår ridskola. Jag ÄLSKAR att rida och jag ÄLSKAR min ridskola !!!!!
-
Jag nominerar Klagshamns Ryttarförening till årets ridskola. Klagshamns Ryttarförening riktar sig mot gamla som unga, killar som tjejer. Det finns et mångfald, och lektionerna bedrivs såväl på engelska som på svenska. Killar som tjejer är välkomna som sagt. Som vi vet är majoriteten tjejer som rider på våra ridskolor. Klagshamn har då gjort satsning på pojkarna i tidig ålder. Exempelvis byggs det ridläger speciellt för pojkar. På Klagshamns Ridskola kan man även som lektionsryttare få prova på tävlingsverksamheten och ta del av den i olika former, gammal som ung. Och detta tacka vare en fantastisk verksamhetschef som brinner för sitt yrke, och lite till. Inte att förglömma det fantastiskt engagemang från medlemmar, styrelse och andra förtroendevalda. Det som måste framhävas med Klagshamns Ryttarförening är deras sammanhållning och fina laganda i vått och torrt. Något vi absolut inte får glömma är alla fina lektionshästar som gör detta möjligt, De måste bara hyllas!! Hoppas denna fina ridskola vinner!

Malmö Ridklubb
Jag vill härmed nominera Malmö Ridklubb till årets ridskola.
Det är en ridskola som den senaste tiden lagt ner mycket tid på att utbilda sina ridlärare och fått in nya mycket kunniga och duktiga ridlärare till sin verksamhet. Det är en stor ridskola med många medlemmar men med ett alltid lugn i stallet. Med tydliga regler för barn och vuxna.
Alla barn upp till 18 måste ha hjälm i stallet samt säkerhetsväst vid hantering av hästarna. Vilket är ett bra säkerhetstänk.
De har ett sponsorhäst projekt som jag tycker är fantastiskt bra där privat personer får en chans att med hjälp av ridskolan ha egen häst vissa dagar i veckan och de andra går hästen lektioner. Detta ger en möjlighet för både klubben och någon som är intresserad av egen häst.
Hoppas självklart på vinst.

Lund Civila Ryttarförening
Nominera Lund civila ryttarförening som årets ridskola
Varför just LCR är för jag tycker dom har en väldigt bra erfarenhet och kunskap dom lär ut. Lcr ridskolan är även fantastisk med hur dom behandlar hästarna, alla hästar är så mysiga och sociala, fantastiska att rida också.
Alla får vara med och vara en del av föreningen oavsett ålder, hudfärg & allt. Vilket det inte är på alla ställen där sport utförs. Alla får dela med sig av sina åsikter och dom lyssnar. Där finns hästar för vem som helst, om man gillar gamla lugna hästar finns det, heta och känsliga, Busiga osv osv. Varje år rider man även med hästarna till betet vilket tar 6 timmar inkl paus, alla får vara med så länge hästarna räcker till. Det är en fantastisk rolig upplevelse där man lär känna andra. Det finns även massa kurser i princip varje månad, tex Hoppkurser. Även aktivitetsveckor finns då och då när det t.ex. är föräldrar ridning, nybörjare/knatte, gymkana eller aktiviteter med ungdomsgruppen.

Viarps Kör- och Ridklubb
Viarps Kör- och Ridklubb är bra för att hästarna har det bra dom får gå i hagen så länge det går dom får gå på bete i en stor hage med skog på sommaren. Dom har ett bra utbud på både ridlärare och hästar. Dom har många tävlingar och andra engagemang och mycket annat roligt.