Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2021 / 03 / SKÅNEHÄSTEN 2021

BERTIL SJÖDIN TILLDELAS SKÅNEHÄSTEN 2021

Med sitt stora engagemang, sin värme och sin kunskap har Bertil Sjödin blivit nominerad från flera håll till SKÅNEHÄSTEN. Och styrelsen kunde inte annat än hålla med. Grattis Bertil och TACK!

Motiveringen lyder:
Bertil har sedan 70-talet haft ett stort engagemang i ridsporten i Skåne. Aktiv i ridsporten som tävlingsryttare, ideellt engagerad i föreningar och även inom och på tävlingsarenorna.

Bertil är fortsatt engagerad i sin modersklubb och under många, många år brunnit för sin sport. Många är de historier Bertil kan berätta. Utan pauser från sitt ideella engagemang sedan 70-talet är nu Bertil verkligen värd att uppmärksammas för allt ideellt arbete han lägger ner i ridsporten; Allt från Ridskoleverksamheten till tävlingsverksamheten. Han har en stor kunskap om ridsporten och brinner verkligen för Ridsporten i Skåne!

Kriterier - En person som genom sitt ideella engagemang inom skånsk ridsport gjort mycket bra, för många, under lång tid.

Här kan du läsa mer om SKÅNEHÄSTEN och nominera redan nu till nästa års utmärkelse.

SKÅNEHÄSTEN delas ut till en sann eldsjäl inom skånsk ridsport i samband med Skånes Ridsportförbunds årsmöte.

skånehästen_singular_webb.jpg

Fullständiga insända nomineringar.

- Ett enormt engagemang för tävlingen på ribersborg trots alla restriktioner i år då vi kunde genomföra detta samt det stora arbete han lagt ner på att få ny anläggning till ridskolan! Många gånger har han fått jobba i motvind men aldrig gett upp utan genomfört detta men glädje och kärlek till klubben!

- Bertil har sedan han började att rida på MCR på 70 talet varit engagerad i ridsporten i Skåne. På MCR blev han fort engagerad i den ideella verksamheten redan på 70-talet. Efter MCR blev det egen uppfödning på egen gård. Han gick över till Rancho där han återigen engagerade sig i deras tävlingsverksamheten samtidigt som han själva tävlade både i hoppning och fälttävlan.
Framförallt är det tävlingar han har intresse i så även när han satt i Malmö Ridklubbs styrelse och MRCO ordnande tävlingar på gräset nere på Ribersborg blev han tävlingsledare för dessa tävlingar. Under tiden han satt i MR styrelse fick han förfrågan från sin gamla klubb MCR om han kunde tänka sig ta ordförande posten i MCR. Bertil tvekade inte en sekund detta var ju klubben i hans hjärta. När det sedan ordnandes stora internationella fältävlanstävlingar på Ribersborg fick Bertil frågan att vara ansvarig för hoppningen vilket han var under några år. MCR har även med Bertil i spetsen ordnat ponny SM.
MRCO har tillsammans utvecklat tävlingarna på Ribersborg där många personer (som Kris och Maria) som tillsamman med Bertil har mycket hästkunskap ordnat dessa tävlingarna med Bertil som tävlingsledare. Han hade så klart även lite engagemang i körtävlingarna som anordnades på Ribersborg.
Bertil är engagerad i sin modersklubb MCR och många av barnen på klubben hälsar med ett hej Bertil. Bertil har alltså under många många år brunnit för sin sport och många är de historier han kan berätta.Tror inte han har tagit någon paus från sporten sedan han började rida på MCR på 70-talet och blev redan då ideellt engagerad.
Han är verkligen nu värd att uppmärksammas för allt ideellt arbete han lägger ner på ridsporten allt från Ridskoleverksamheten till tävlingsverksamheten. Han har en stor kunskap om ridsporten och brinner verkligen för Ridsporten i Skåne!