Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2021 / 08 / Stort fokus på våra unga ryttare

Stort fokus på våra unga ryttare

Ryttarutveckling 2.5 och Juniorcupen - 2 stora satsningar för våra yngre ryttare. Missa inte chansen att delta om du är ryttare som satsar lite mer och för er juniorer som med enkelhet hoppar över 1.10 hinder.

Ryttarutveckling 2.5

För unga satsande ryttare, i nivåerna 2-3, erbjuds i höst en satsning kallad Ryttarutveckling 2.5. Fokus ligger på att höja prestationen och stärka tillhörigheten.  

Målet med träningarna är att förbättra grundridningen och stärka nätverket bland satsande 16-25 åringar som lämnat ponnytiden bakom sig. Totalt erbjuds 16 platser fördelat i disciplinerna hoppning, dressyr och fälttävlan.

Gemensamma träningar i grupper om 4 varvat med teoriundervisning kommer ske för auktoriserad A-tränare, Elisabet Lundholm.

Teoretiskt online 

Markarbete/dressyr

18 november  20 november
16 december  18 december
13 januari  15 januari
10 februari  12 februari

Målgrupp:  

Dressyrryttare: Ekipage på Nivå MsvC-MsvB – ridit minst på 62% i MsvC

Hoppryttare: Ekipage på Nivå 1.20-1.30. Minst två nollor i 1.20 

Fälttävlansryttare: Ekipage på H100 med Bas0

Läs mer här!


Juniorcupen

För våra juniorryttare finns nu en ny cup – en Torstensons Junior Cup!
Tävlingen kommer vara mycket lik Torstensons Senior Cup men då med bland annat en viktig förändring; Denna cup hoppas i 1.10 cm och cupen är endast öppen för juniorer. Som junior räknas ryttare tom det kalenderår ryttaren fyller 18 år. (TR Moment 111.9.4)

Utöver ära och berömmelse kommer det vinnande laget få en träningshelg kantrad med såväl hoppning, dressyr och markarbete arrangerad av Skånes Ridsportförbund.

Laget ska bestå av 3-4 ryttare där allianslag är tillåtna. Ryttare kan alltså lånas in från andra klubbar men laget måste anmälas via en klubb som har ansvar för anmälan.

Så samla ihop dina vänner nu, i eller utanför den egna föreningen, och gör en kul cup ihop. Kanske kan det även bli en familjeträff där hästen ställer upp i både Senior och Junior Cupen! 

Läs mer här!