Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2021 / 09 / Restriktionerna lyfts

Restriktionerna lyfts

ÄNTLIGEN - Restriktioner och tillfälliga regler på grund av pandemin lyfts från och med den 29 september.

Förbundsstyrelsen tog på fredagen beslut om att det tillfälliga TR för tävlingsverksamheten, som har gällt sedan den 29 juni 2020 med olika revideringar under åren 2020 och 2021, uppdateras så att det endast innehåller de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten.

Svenska Ridsportförbundets råd och rekommendationer till ridskolan, för utbildningar, möten och träffar liksom för träningstävlingar typ Pay and Jump, avskaffas med undantag av de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten.

- Nu är det äntligen dags för oss att dra igång ridsporten på alla nivåer. Jag vill tacka alla som hållit modet uppe, gjort det bästa av situationen och kunnat hålla stora delar av verksamheten i gång. Det här året har verkligen visat vad vi kan åstadkomma tillsammans och hur mycket hästen betyder, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Fortsätt vara rädda om varandra och ha i åtanke att även om restriktionerna är borta så finns pandemin kvar i samhället.

Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd och rekommendationer gäller tills vidare. De kommer att revideras den 29 september, men de råd och rekommendationer som finns ska fortsatt gälla för ridsportens verksamheter.

Det här gäller från och med den 29 september - information från Folkhälsomyndigheten

Bild över hoppbanan på Falsterbo Horse Show - med publik :)