Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2021 / 12 / Nominerade till Årets Ridlärare och Årets Ridskola

Nominerade till Årets Ridlärare och Årets Ridskola

Inför Ryttargalan fick vi in många fina nomineringar till Årets Ridlärare & Årets Ridskola. Och även om inte vinnarna 2021 kom från Skåne vill vi lyfta upp alla er som betyder så mycket för så många - Ni är guld värda och alltid våra vinnare!

Nomineringar till Årets Ridlärare

Rosie Jansson - Helsingborgs Fältrittklubb

Rosie har en gedigen hästkunskap och förmåga att lära ut den i lagom portioner till sina elever. Hon ser alla och pushar lagom för att få oss att utvecklas och göra saker vi inte trodde att vi kunde eller vågade. Hennes respekt för såväl hästarna som eleverna och arbetskamraterna tillsammans med hennes positiva energi gör att vi tycker att hon är årets bästa ridlärare. // Torsdagar 18.00 genom CK

Maria Gudmundsson - Klagshamns Ryttarförening

Snäll och låter oss göra roliga saker när vi rider. Typ Stubben, havet och prärien.
Snäll och tröstar och man komma och prata med henne. Typ säga vad som helst. Ser oss i stallet och säger alltid hej.
Säger bra saker om stallet och om oss som rider här.
Peppande och försöker göra så vi får de hästar vi önskar.
Jag tycker väldigt mycket om maria 😍 // CE 10 år

Louise Printzlow - Örestads Ryttaresällskap

Louise Printzlow har funnits på ridskolan i många år. Hon började jobba på ridskolan 1977 och har sedan 1992 varit ridhuschef och den ridlärare som jag haft den stora glädjen att lära mig så mycket av.
Hon har 6 lektioner/vecka för oss ridskoleryttare. Men har även privatlektioner, kurser mm på sommar och jullov.Hon jobbar heltid. Utöver lektioner, är hon som ansvarig för bl a hästarna.
Det är tack vare henne som ridskolan har så fina hästar/ponnyer.
Det finns hästar som passar olika typer av ryttare. Trygga, pigga, mindre pigga, "gröna", välutbildade, stora och lite mindre hästar, en härlig blandning, som behövs på en ridskola.
Louise har en gedigen kunskap om hästar, allt från att hon själv började tävla sin första häst Valette ca år 1972. Efter Valette har hon många avkommor i nedstigande led som hon rider in och sedan tränar och tävlar från unghästklasser upp till hennes mer välutbildade hästar upp till 140 klasser. I och med att Louise ofta är ute och tränar och tävlar sina hästar, gynnar det även oss lektionsryttare, då vi får ta del av ungefär samma övningar och banor på våra lektioner och klubbtävlingar. 
Så som Louise tar hand om hästarna och ponnyerna är ett föredöme. Hon gör det som man som egen hästägare tänker på, för att hästarna skall må bra. Vid terminsstart efter sommarbetet är det igångsättning med uteridning på tur som gäller. Allt för att hästar och ryttare skall komma igång i lagom takt. Unga hästar rids första tiden av personal. Därefter sätts de in på någon lektion i veckan tills de lärt känna rutinerna. Många av hästarna på ridskolan blir gamla med den fina hästhållningen hon har. Hästar som får skador får möjligheten att vila tillräckligt länge och sedan långsamt sättas in i sitt jobb igen.
Ibland händer det att hästar får gå i pension. Vi har flertalet som hamnat hos sina skötare, eller hos någon som hästen betytt extra mycket för, och får en fantastisk ålderdom.
Det händer också att någon häst måste "tas bort". Då är Louise alltid noga med att de som hon vet att denna häst betytt mycket för, får komma och säga adjö till hästen.
Ett fint sätt att låta oss få ta farväl av vår vän.

Hon är fantastisk på att hjälpa alla till att bli bättre ryttare oavsett nivå, och har alltid många tips, trix och engagemang för att få ridningen till att bli ännu roligare för oss lektionsryttare. Louise är helt enkelt Bästa Ridläraren.  // MS

Som årets ridlärare röstar jag på Louise Printzlow👍🏻 // GB

Johanna Cratz - Ystad Ridklubb

Johanna är en fantastisk medmänniska, ridlärare och en stor inspiration och trygghet för oss på Ystad Ridklubb. Hon är kunnig inom ridsporten och att hon älskar sitt jobb, tycker om sina elever och ser hästarna som sina kära kollegor, är det ingen tvekan om. Oavsett ålder, rutin, bakgrund eller förutsättningar hos sina elever motiverar, inspirerar och instruerar hon ut allt hon kan till allt från rehab till nybörjare till de mer rutinerade som satsar mot hoppning eller dressyr, och alltid med ett stort leende på läpparna - oavsett väder och utmaningar.
Hon är fenomenal på att på ett pedagogiskt sätt tänka sig in i hur hästarna kan tänka och känna på lektion, i hagen, i stallet, skogen, och lägger gärna in en härlig kommentar om det ur hästens perspektiv. En liten detalj som alltid piggar upp vardagen, som man alltid får ett leende av.
Man lär sig alltid någonting nytt av Johanna, inte minst tack vare hennes erfarenhet och bakgrund med hästar, som hon mer än gärna delar med sig av och det är alltid inspirerande att få höra det hon har upplevt - tävlingshästskötare, drivit eget stall, jobbat som stallchef, och nu ridlärare på Ystad Ridklubb. Detta är erfarenheter man märker av i hennes roll på ridskolan, hon är driven, utbildar sig vidare för att hela tiden lära sig mer med inställningen att man aldrig blir fullärd och att hon får ny inspiration och nya idéer, allting sker med största noggrannhet oavsett om det är lektioner, tävlingsplanering, sopning av stall, besök av veterinär och hovslagare, eller fixande av projekt/evenemang, och sätter givetvis alltid hästarnas välbefinnande i allra första hand samtidigt som hon värnar om både sig själv och alla medlemmar, både lektionsryttare och privatryttare, genom allsidig träning både för häst och ryttare, både praktiskt och teoretiskt och genom att alltid finnas till hands om man behöver hjälp med vad som helst, någon att prata med, eller bara lite stöttning och peppning.

Johanna är en av många viktiga personer för Ystad Ridklubb och dagarna man är på ridklubben samtidigt som henne är dagar som förgylls med glädje, inspiration, härliga diskussioner och ny motivation till att bli en bättre ryttare, och så klart en påminnelse om kärleken till hästarna - därför är Johanna Cratz för mig Årets Ridlärare 2021. // EP

Hanah Delic - Burlövs RF

Hanah förtjänar att vinna! Hanah är en jättesnäll ridlärare som är tydlig och jätte påhittig så de blir alltid kul att komma till hennes lektioner! /Vera


Jag vill nominera ridläraren Hanah Delic till årets ridlärare.
Hon har ett fantastiskt bemötande av barnen och får dem att älska ridning. Hanah är duktig på att fånga upp varje barn och ge dem lagom utmaning i sin ridning. Då det gäller elever som någon gång kanske ramlat av eller blivit skrämda har hon en unik förmåga att få dem att känna sig trygga samtidigt som hon pushar dem lite åt gången och snart har de självförtroendet åter. Jag är superglad att mitt barn får rida för just Hanah Delic. // AH

Denisé Dako - Klagshamns Ryttarförening

Låter alltid oss göra superbra övningar där vi lär oss mycket. Tröstar bra och pushar oss mycket med kluriga saker. Lyssnar på oss och vi gör olika saker. Naturhinder, dressyr och markarbeten. Och rida ut!! Rolig, ger en bra tips och går fram till alla efter lektionen och ger en ännu mer tips. // CE 10år

Anette Liljegren - Örestads Ryttaresällskap

Jag har haft Anette som ridlärare sedan jag började rida på Örestads Ryttaresällskap, ÖRS, år 2012. Jag har ridit för flera andra ridlärare på ÖRS men slutligen är det alltid Anette som jag vill rida för. I dagsläget rider jag lektion 2 gånger i veckan för just Anette, vilket nog förklarar hur omtyckt hon är. Anette har cirka 11-15 lektioner i veckan och har även hand om administration.
Anledningen till att jag anser att Anette förtjänar en nominering är för att hon kan få en dålig dag att bli bra. Anette utmanar alltid en till att bli bättre och hon vet exakt när och hur mycket hon kan pusha en. Jag litar till 100% på Anette. Säger Anette att man klarar av en viss häst/en viss övning så gör man det. Och det bästa av allt - när man hör Anettes “Braaa jobbat!” då vet man att man gjort något bra och det kan göra mig glad i dagar.
Utöver att Anette är grym på att lära ut och komma på nya och roliga övningar har hon en väldigt fin relation till ÖRS hästar. En sund hästhållning samt förståelse för att alla hästar, precis som ryttare, är olika och klarar av olika övningar olika bra gör att man känner sig trygg i hennes och hästarnas omgivning. Anette försöker även driva ridskolan framåt och bidrog bland annat till att ÖRS nu använder sig av MinRidskola.se. Veckans bästa dagar är dem jag får spendera på hästryggen framför Anette! //IN

Hon får oss alltid att göra vårt bästa, o ofta litelite mer än vad vi själv kanske trodde att vi skulle klara. Hon har en otrolig förmåga att alltid ha en kommentar till alla som kommer förbi henne, varje gång. Är man osäker så är hon med direkt, gör lite si, gör lite så. O när det som varit kämpigt lossnar så är hon med till 110% med ett välplacerat BRA! Eller rent av ett såå ärligt menat tjohooo! // EM o CM

Johanna Berghult - Burlövs Ryttarförening

Jag röstar på Johanna Berghult till Årets ridlärare //CS

Ann-Louise Johansson - Löddeköpinge Ridklubb och Landskrona Ridklubb

Jag skulle vilja nominera världens bästa ridlärare Ann-Louise Johansson till ’’Årets Ridlärare 2021’’. Anledningen till att jag just vill nominera Ann-Louise Johansson är för att hon är den mest genuina och pedagogiska ridläraren jag någonsin haft. Under hennes 7 år på Löddeköpinge Ridklubb så har alla som varit i hennes grupper utvecklats något enormt. Hon bidrar med så mycket positiv energi i stallet och sätter alltid varje elev i fokus. Även om man är 8 i gruppen så blir alla verkligen sedda.
Inte nog med att hon ser till att alla elever blir sedda, hästarna blir också sedda och väl uppmärksammade när hon är i stallet.
Ann-Louise planerar sina lektioner med ett leende på läpparna och ser verkligen till att man lär sig på ett roligt sätt och att man får ut så mycket som möjligt under en lektion.
Det bästa är när man har avslutat en lektion och hon går runt till var och en av oss och förklarar vad vi gjort bra och vad vi behöver tänka på, man känner sig verkligen sedd och har något att träna på inför nästa lektion så man gör Ann-Louise stolt!
Alla behöver en Ann-Louise Johansson på sin klubb, annars missar man något av dem roligaste stunderna i sitt liv. // KK


NOMINERINGAR TILL ÅRETS RIDSKOLA

Örestads Ryttaresällskap

Örestads Ryttaresällskap, ÖRS, är en lagom stor och mysig ridskola i Malmö. Jag började rida där 2012, då 12 år gammal. Jag hade tidigare ridit på annan ridskola och var väldigt osäker men stallpersonalen samt ridlärarna bidrog med en stor trygghet och de är anledningen till att jag fortfarande rider på ÖRS, i nuläget 2 gånger i veckan. För mig har stallet alltid funnits där som en andra familj. ÖRS har ridgrupper vilka passar alla oavsett ålder och kunskapsnivå. Det erbjuds ridning för personer med funktionshinder vilket jag anser vara särskilt bra då det i ett samhälle som mer och mer baseras på ideal och fyrkantiga boxar är viktigt att alla inkluderas och får känna tillhörighet. ÖRS har även en uppskattad seniorgrupp vilken flertalet gånger synts i tidningar såsom Sydsvenskan och Ridsport. Som ridskola erbjuder ÖRS även utmaningar för ryttarna genom att ha både hopp- och markarbetesgrupper för storhäst samt hoppgrupper för ponny.
Utöver uppsuttna aktiviteter erbjuder Örestads Ungdomssektion, ÖRU, kontinuerligt aktiviteter för stallets barn och ungdomar. I somras anordnades en övernattning i stallet innan hästarnas hämtades hem från betet och snart är det dags för både fotograferingsdag samt “Fångarna i stallet”.
ÖRS hästar och ponnier är de bästa arbetskamraterna man kan ha. Ridskolan har hästar och ponnier i blandade storlekar och åldrar med olika utvecklingsnivåer - där finns helt enkelt en häst/ponny för alla oavsett om man önskar en läromästare eller en utmaning. Hästarna har alla fina, ljusa och luftiga boxar samt har god tillgång till utevistelse. De verkar trivas med tillvaron och utför det dagliga arbetet med glädje. Jag måste även tillägga att hästarna varje sommar får tillbringa ett underbart sommarbete i Risens naturreservat - en riktig lyx! Ridlärarna har även stor förståelse för hästarna och att de, precis som vi, är olika individer med olika behov och anpassar därför lektionerna utefter häst och ryttare. Under alla mina år på ÖRS har jag inte mött en enda ridlärare jag inte gillat. Alla har varit otroligt trevliga och tillmötesgående samt bra på att förklara och lära ut. Utöver allt ovanstående vill jag även ge en stjärna till ÖRS för att de genomfört pandemin, med dess många svårigheter, utmärkt och för att jag kunnat ta mig till stallet varje vecka sedan 2012. //IN

Vi vill nominera ridskolan där vi rider lektion varsin gång i veckan - Örestads Ridskola!
Vi tycker att vi rider på en riktig, riktigt bra ridskola. Alla hästar o ponnyer är snälla o fina o välridna. De verkar nästan alltid trivas med sitt arbete, o sina människoarbetskamrater.
Ridlärarna är också toppenbra, de har koll på både hästar o elever. Är man ny känner man sig välkommen, o har man ridit ett tag är det alltid kul att komma tillbaks efter loven.
Vår egen ridlärare och de andra som jobbar på ridskolan är bra, alla hälsar alltid på alla o det är aldrig svårt att få hjälp. Det är ordning o reda, o det är tydligt att alla strävar efter att det här ska vara en ridskola där alla hjälps åt o där alla ska känna sig välkomna!
Vi håller tummarna för vår ridskola! //EM CM


Från gården har vi flera ridvägar ut från Malmö, antingen mot Oxie och Käglinge rekreationsområde eller mot Jägersro och Södra Sallerup. Våra möjligheter till ridning både ute och inne är med andra ord bra. Föreningen Örestads Ryttaresällskap, ÖRS, bildades 1964. Vi är ca 700 medlemmar. Föreningens mål är att bereda så många som möjligt tillfälle att utöva ridning samt lära känna och umgås med hästar. Sju dagar i veckan, nästan året runt, arrangerar vi därför ridning för föreningens medlemmar på ponnyer och stora hästar. Kärnan i föreningens verksamhet är ridskolan. I år räknar vi med att ridskolan ska hinna arrangera drygt 20.600 ridtillfällen! Varje vecka har vi i genomsnitt 22 lektioner på stora hästar och 24 på ponny. Vi har även hoppning, voltige och handikappsridning på programmet. På skolloven arrangerar vi dagridläger, hoppläger, kurser och mycket annat. Föreningsmedlemmar med lite ridvana får sköta "egna" hästar och vara med i klubbtävlingar i hoppning och dressyr eller hjälpa till vid större tävlingar. Varje söndagar har hästarna vila. Då är det inga lektioner. Jag har verkligen skaffat så många härliga vänner sen jag började på örs. Jag har hittat hittat min favorit häst som är ljuset i mitt liv. Innan sommar bettet så låter vi hästarna springa ut i gräs hagen som är ENORM stor. Där äter dem lite gräs innan de åker till sitt bete. Hoppas verkligen att vi blir årets ridskola i år. // BC

Jag vill nominera Örestads Ryttarsällskap (ÖRS) som bästa ridskola. På ÖRS känner man sig trygg, aldrig ensam och man känner sig alltid inkluderad. Medlemmar och hästar prioriteras lika mycket, är det något som händer så e alla där och hjälps till.
Ridlärarna är väl utbildade och tar väl hand om ryttarna, dom vill att man ska lyckas och utvecklas. ÖRS har även fantastiska Handikapps möjligheter.
För mig kommer ÖRS alltid vara det självklara valet! //IJ

Jag vill rösta på Örestads ridskola som årets ridskola // GB 


Jag vill nominera Örestads ryttarsällskap i Malmö till årets ridskola. Min dotter är lektionsryttare där. En fantastisk ridskola som är väldigt måna om både hästar och ryttare. Med mjuka metoder lär de barnen att rida och att behandla hästarna med respekt.
Hälsningar // A


Västerstads Ridskola

Jag och mitt barn vill nominera Västerstads ridskola. En underbar ridskola med trevliga hästar och man känner sig alltid välkommen och omhändertagen. De har hjälpt mig och min son med så mycket. Jag är rädd för hoppning. Men hoppar idag! Deras trygga och lyhörda hästar har gjort att jag kan och vill. Hoppar idag 40 cm. Men jag vill och känner mig trygg. Så just nu utmanar jag mig på lite tuffare hästar allt för att komma vidare. Mitt barn har nu kommit så långt att hen vågar gallopera. Då med mig som leder men hen känner sig så trygg med hästen att henvill och vågar. De är så underbara allihop. //BK och AH

Viarps Kör och Ridklubb

Viarps kör och ridklubb är den bästa! Dom har en bra häst hållning, dom har stora boxar bara d ponnysarna har boxar som är krav för storhästar och storhästarna har ännu störe boxar. dom har stora hagar och på sommaren får dom vara i en stor sommar hage med skog. dom har många hästar så hästrana går max 2 ggr per dag. vi rider ut så länge som det går på året tills det blir för kalt och hårt. dom har storverjation på hästarna både svårare hästar för dom duktigare och super snälla för dom nybörjarna och dom har stor veration på storlekarna på hästarna så det finns något som alla kan rida på. dom har många duktiga ridlärare som är super duktiga med att lära nybörjare att rida men även att man kan få bli riktigt duktig. och ridskolan har en så bra gemenskap. // EE

Malmö ridklubb

Niominerar MRK till detta då de jobbat aktivt med att få fram bra och nya ridskolehästar via det nya sponsorhäst programmet. Samt har mycket bra och engagerade ridlärare och övrig personal i hästarnas och elevernas bästa. 
Utbildning inom personalens ridlärare under terminen samt ulk och fulk för ungdomarna. Terminerna har ju präglats av Corona och tycker MR har tagit sitt ansvar och följt rekommendationer och restriktioner vartefter de kommit. Anpassat grupper och skapat nya så alla fått plats under pandemin. Även anpassningar i stallen har gjorts och följts bra. //MD

Jag skulle vilja nominera Malmö ridklubb till årets ridskola. Jag har själv ridit på Malmö ridklubb i snart 8 år och jag har alltid varit lika nöjd. Man känner sig alltid välkommen oavsett om man är nybörjare eller om man rider på en högre nivå Just nu har vi sjukt duktiga och pedagogiska ridlärare, alla är sjukt trevliga och tar så väl hand om hästarna på lektionerna och gör allt för att hästarna ska va så fina och fräscha som möjligt. Vi har jättemånga fina hästar på klubben som tas så väl hand om av vår personal på dagen. De gör ett sjukt bra jobb för att hästarna ska få det så bra som möjligt. Vi är en väldigt stor ridskola och det är det som gör det så himla kul. Att komma till stallet och veta att du har så många kunniga runt om kring sig är en väldigt trygg känsla och det är verkligen så det ska vara.
Vi har även våra fantastiska stallvärdinnor som finns tillgängliga i stallet under kvällarna för att hjälpa till att skapa en lugn miljö och såklart för att hjälpa till att göra iordning hästarna.
Jag tycker att Malmö ridklubb borde vinna årets ridskola då klubben har blivit så sjukt bra på senaste tiden. Det är väldigt hög kvalitet både på hästarna och personalen, och alla gör allt för att våra fina lektionshästar ska må så bra som möjligt. // MA

Jag skulle vilja nominera Malmö ridklubb till årets ridskola 2021. Tror det är svårt att definiera vad en perfekt ridskola är men det ska jag förklara nu. 2017 satte jag min fot på Malmö ridklubb en fin och stor ridskola. En ridskola som jobbar för att hästar och elever ska ha kul på lektionerna. Och att skötare och andra människor ska komma hit och trivas och ha den gemenskap som vi har på ridskolan. Våra hästar är några av de finaste jag ridit, de gör alltid sitt bästa och får en alltid att känna sig trygg. Malmö ridklubb är en plats för alla att utvecklas och du så är nybörjare eller bara vill fortsätta utvecklas.
Jag har lärt mig så mycket mer än bara att rida, jag har lärt känna de finaste vännerna man kan ha. Fått så mycket minnen som jag kommer ha med mig så länge. Jag hoppas att den gemenskap vi har här är något andra får uppleva för wow vad det är underbart. Ridlärarna vi har är fantastiska och jobbar så att vi elever och hästar ska trivas. Man utvecklas sjukt snabbt och så kul man har det.
Vi har något andra inte har. Vi har våra fina hästar som gör ridskolan till det perfekta. Aldrig träffat så snälla, trygga och bra hästar. Malmö ridklubb ger alla hästar en ärlig chans och det gör mig så otroligt glad. Vår stallpersonal är den bästa man kan ha, super trevliga och får alla att känna sig trygga och välkomna. Vad du än har för kön, och hudfärg så välkomnar personal med hästar dig. Tuff dag hemma, stallet har något som ingen annan har.
Jag vill därför nominera Malmö ridklubb till årets ridskola 2021 för att vi välkomnar folk med en trygg och fin gemenskap // YM

Burlövs Ryttarförening

Hej! Jag tycker att burlövs ryttarförening förtjänar att vinna! De är en superbra ridskola där jag och många andra har utvecklats väldigt mycket! // V


De har ett stort utbud av hästar och ponnies för olika svårighetsgrad och med olika temperament. Ponniesen är lugna, trygga och stabila samtidigt som de har fart och är roliga att arbeta med. Det är ytterst sällan som det sker någon incident på lektionerna. De hästar som behöver skolas blir skolade i det de behöver utveckla. Ett fantastiskt stall, med mycket hög kvalitet på hästhållning. 
Här är verkligen häst och ryttare i fokus. //AH