Hem / Aktuellt / Egna nyheter / Respekt Föreläsningar

Respekt Föreläsningar

Respekt för häst och människa har blivit en traditionell ljuspunkt i januarimörkret. Dagen, som är gratis för medlemmar, fylls med föreläsningar av olika slag alla med ett hästvälfärds-perspektiv.

Förmiddagen kommer ge oss insikt i hästens beteende och sociala behov samt vilka faktorer som krävs för att tillgodose en god kontakt och kommunikation med hästens mun vid utbildning och träning.

Därefter blir det en lunchpaus men observera att det finns väldigt ringa möjligheter till servering på Scandic Star vid detta tillfälle. 

Eftermiddagen fokuserar på att ur ett hållbart perspektiv nå vår fulla potential tillsammans med hästen.Förmiddag

Hästens beteende och sociala behov
Sofie M Viksten - Filosofi doktor i etologi och djurvälfärld. Sofie M Viksten arbetar som fristående konsult inom området hästvälfärd. Genom projektmedverkan, rådgivning och utbildning implementeras goda förutsättningar för hästvälfärd.

Faktorer för god kontakt och kommunikation med hästens mun vid utbildning och träning
Anders Eriksson Hästutbildare och hästföretagare. Aktiv inom hästnäringen sedan 1969 med rötter i svensk ridskola och lantbruk. Anställning vid Kgl Hovstallet 1985 - 1991. Yrkesverksam som hovslagare under åren 1988 - 2008 och aktiv tävlingskusk med deltagande vid bl.a. två VM i parkörning. Anders har under åren producerat en mängd olika utbildningsmaterial i hästkunskap. Förtroendevald inom SvRF under perioden 2001 - 2013.

Sara Nyman Leg. veterinär, veterinärmedicine doktor. Veterinär sedan 1990 och har skrivit en avhandling om hästars vätskebalansreglering i samband med arbete. Förutom arbetet som hästveterinär brinner Sara för att sprida kunskap om utfodring, hästhållning och träning till såväl yrkesverksamma som till hästägare inom sitt företag Hästhälsovården.

Eftermiddag

Uppvärmning och nedvarvning för en hållbar häst
Helena Gunnarsson Leg. veterinär inom hästsjukvård med inriktning på ortopedi och sporthästmedicin.

Optimera din prestation
Göran ”Yogi” Breisner Rådgivare till svenska förbundskaptenerna i hoppning, dressyr och fälttävlan. Tävlat för Sverige i OS i fälttävlan 1984. Väldigt framgångsrik förbundskapten för det brittiska fälttävlanslandslaget under många år.

VARMT VÄLKOMNA

ANMÄLNINGSLÄNK

Obs - Läs igenom våra regler för anmälan och avanmälan

Anmälan till föreläsningarna är gratis för medlemmar i förening ansluten till Skånes Ridsportförbund. För icke medlemmar rekommenderar vi att ni erhåller medlemskap i någon av alla våra 111 föreningar. För icke-medlemmar så kostar föreläsningarna 160 kr (oavsett om ni deltar hel eller halv dag) som ni swishar in till 1231985597 senast den 19 januari.

Utebliven ej avanmäld närvaro kommer debiteras.

Medlemskap i våra föreningar bidrar till ökade aktiviteter för inte minst våra barn och ungdomar och självklart för skånsk ridsport i stort.