Hem / Aktuellt / Covid -19

Covid-19

Vi bevakar noggrant rapporteringen och utvecklingen av coronaviruset.

Vi hänvisar främst till mer information via följande källor:

Vi agerar inte själva i denna situation utan följer de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten samt har en tät dialog med såväl Svenska Ridsportförbundet som Riksidrottsförbundet. Givet denna situation kan vårt utbud och rekommendationer snabbt komma att förändras, alla berörda meddelas då.

Med anledning av de förlängda skärpta allmänna råden i Skåne

Covid-19 har ökat bland alla åldersgrupper i Skåne och skärpta allmänna råd har gått ut. I ett försök att stävja smittspridningen ställs alla tävlingar i Skåne mellan 27 oktober till den 13 december in. Beslutet kan återigen komma att förlängas. För de seriefinaler som påverkas genom inställandet av tävlingar under denna period, återkommer vi när vi har ytterligare information. 

Ridskoleverksamhet och enskild träning
Baserat på nuvarande information bedömer Svenska Ridsportförbundet att ridskoleverksamheten och enskild träning fortsatt kan fortgå under förutsättning att en Covid-19 Plan och riskanalys har gjorts som visar att aktiviteten är möjlig att genomföra.
Dock lägger Riksidrottsförbundet bl.a. vikt vid följande: 
  • Att det är ordinarie träning på den egna föreningen
  • Ledare och utövare ska undvika kollektivtrafik
  • Avstå från att vistas inomhus om möjligt
Varje förening måste fatta sina egna beslut med kloka omdömen och tydliga riskbedömningar så att vi kan fortsätta bedriva vår sport på ett fortsatt föredömligt sätt. Medskicket är också att det som går att ställa in och skjutas upp bör med all tydlighet övervägas!

Frågor och svar - ridskola, förening, tävling 

Vi förstår att det kan dyka upp många frågor och funderingar just nu. För att du lättare ska hitta information du letar efter har vi gjort två informationssidor. Där finns också vanliga frågor och svar, samt viktiga länkar.

Här finner ni svar på vanliga frågor kopplade till Corona.

Information gällande planerade kurser och arrangemang

För att skapa trygga och säkra miljöer följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör i enlighet med detta riskanalyser för varje kurs och arrangemang vi har. 

Kommande kurser finner ni här i kalendern där det också framgår om kursen hålls digitalt. Även inplanerade fysiska träffar kan komma att arbetas om till digitala träffar om det är mest lämpligt.

Vi har även gjort förändringar i våra avbokningsregler med anledning av Covid-19.

Ta hand om varandra

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Välj ett färdmedel där du kan boka plats eller ett där du kan undvika trängsel.
  • Håll avstånd till andra på bussen, tunnelbanan, spårvagnen och andra allmänna färdmedel.

(Folkhälsomyndigheten https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/)

Region Skåne

Smittskydd Skåne, 205 02 Malmö. Telefon 040-33 71 80
E-post: This is a mailto link
Webbplats: http://www.skane.se/smittskydd