Hem / Utbildning och event / Grönt kort / Beställa Grönt kort - Nya och "gamla"

Beställa Grönt kort - Nya och "gamla"

Beställa Grönt kort - Nya och "gamla"

När du gått en kurs och fått godkänt måste du skapa ett konto i TDB. Om du ligger som Ryttare under en annan användare i TDB ska du INTE skapa ett nytt konto eftersom du då redan har ett eget konto.

All registrering av nya Gröna kort kostar 100 kr som betalas direkt till provledaren. När vi fått in verifikation från provledarna om godkända kursdeltagare registrerar vi direkt in dem i TDB förutsatt att det finns ett tdb-konto. 

Nya rutiner som gäller från 1 januari 2022

Grönt kort är första steget för den som vill tävla inom ridsporten. Det är ett kvitto på att den som vill lösa tävlingslicens känner till de regler som gäller för att tävla.

Ridsport är en idrott i utveckling och mycket har hänt inom tävlingsverksamheten vad gäller regler med mera. Tävlingsreglementet uppdateras vartannat år, det har bland annat kommit ett nytt regelverk mot dopning och otillåten medicinering, detta är ryttarens ansvar att känna till.

För att tävlingsryttare ska vara uppdaterade på gällande regelverk införs nya rutiner för registrering av Grönt kort. Syftet är att alla tävlande ska ha aktuella kunskaper om tävlingsregler, hästvälfärd, säkerhet och värdegrund.

För att följa och säkerställa det ovan beskrivna behöver du som tagit grönt kort FÖRE 2011 men inte registrerat det i tdb göra följande:

  1. Ryttare som tagit Grönt Kort före 2011 och kan intyga detta genom en bild på det fysiska Gröna kortet skall genomgå webbutbildning samt göra ett slutprov för att få Grönt Kort registrerat i TDB. Vi rekommenderar att gå hela Grönt kort kursen där du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper ytterligare tillsammans med kursledare och andra kursdeltagare i förening.
  2. Ryttare som tagit Grönt Kort men inte kan intyga det, genom bild på plastkortet, skall av ovan nämnda anledning genomgå Grönt Kort kursen i sin helhet.

Frågor och svar

Jag tog grönt kort för 25 år sedan, har inte varit aktiv sen dess eller registrerat grönt kort i TDB samt saknar ett fysiskt grönt kort. Måste jag gå om hela kursen?
Ja, det är viktigt att vara uppdaterad innan man ger sig ut på tävlingsbanan och det har hänt mycket sedan dess. Kontakta Grönt kort-ansvarig i din förening Eller kolla här Kurser hos föreningarna Lägg annars ett mail till oss på This is a mailto link 

Jag har mitt Gröna kort kvar, kan jag ta en bild på det och få det registrerat i TDB?
För att du ska vara uppdaterad och ha aktuell kunskap behöver du anmäla dig till en Grönt kort kurs på din eller annan förening. Vid anmälan kommer du uppmanas maila in en bild på ditt fysiska gröna kort (plastkortet). Därefter ska du köpa det webbaserade utbildningsmaterialet, när du gjort klart det ska du göra ett prov med en kursledare. Därefter kommer vi här i ditt disktrikt registrera det Gröna kortet på din profil i TDB.

Vart vänder jag mig om jag vill göra ett prov?
Fråga i första hand om din förening har kursledare för Grönt kort. Eller kolla här Kurser hos föreningarna Lägg annars ett mail till oss på This is a mailto link 

Hur får jag tillgång till det webbaserade utbildningsmaterialet?
Via SISU Förlag

Vad räknas som intyg?
En bild på det Gröna kortet

Hur vet jag om mitt gröna kort är registrerat i tdb?
När du har loggat in i tdb så klickar du på mina sidor - profil. Ovanför ditt namn finns antingen en grön symbol "Grönt kort" då är ditt gröna kort registrerat. Om det visas en orange symbol med "har ej grönt kort" då är ditt gröna kort inte registrerat.