Hem / Hästkraft / FONDEN

FONDEN

Vi kommer till ridskolan för att vi älskar hästar. Men vardagen utanför stallet ser olika ut för oss alla och det kan ibland vara svårt att ha råd med ridavgiften.

Ridskolan är som en fritidsgård med synnerligen generösa öppettider. Här kan man utan kostnad tillbringa sin fritid med att bara vara med sina tvåbenta och fyrbenta vänner. Ridsporten är precis som all idrott subventionerad av stat och kommun, men då ridskolans hästar kräver daglig skötsel och omvårdnad måste personal anställas vilket gör att avgifterna för att rida på lektion är betydligt högre än om man väljer att delta i en annan idrott.

Skånes Ridsportförbund startar upp pilotprojektet FONDEN tillsammans med 5 ridskolor i Skåne.


För att stimulera både till inkludering och till ökad fysisk aktivitet har Skånes Ridsportförbund tillsammans med Malmö civila ryttarförening, Lunds civila ryttarförening, Viarps kör- och ridklubb, Landskrona ridklubb samt Hässleholms ridklubb fått medel från Carl Jönssons Understödsstiftelse och RF-SISU Skåne för att ge fler möjlighet att också sitta till häst och utvecklas i sin ridning genom pilotprojektet FONDEN.

Tanken är att den med låg inkomst och är ensamstående med barn, är ny i Sverige eller har låginkomst på grund av studier, arbetslöshet, sjukdom eller annat ska kunna ansöka om stöd. Stödet riktas till barn upp till 18 år och innebär att rid- eller lägeravgiften reduceras till hälften. I varje förening som deltar tillsätts en grupp om tre personer som hanterar ansökningarna och beslutar om hur pengarna ska fördelas. Skånes Ridsportförbund kommer att hålla samman projektet samt genomföra riktade utbildningar till de personer som ingår i beslutsgrupperna.

Projektet har nu gått in i nästa fas och kommer bli mer permanent med en förhoppning att fler ridskolor är intresserade av att vara en del av FONDEN.

För mer information kontakta oss gärna!
Inkluderingskonsulent Sara Palmman alternativt This is a mailto link