Hem / Hästkraft / Respekt! / Södra Sallerup

Södra Sallerup

Under vintern 2016/2017 tog Södra Sallerups Ryttarförening utanför Malmö ett beslut – att aktivt börja arbeta med en sund värdegrund inom ridsporten och sätta tydliga värderingar för föreningen. Med SISUs Marie Hilmersson som facilitator anordnades en stor workshop under ett medlemsmöte, där medlemmarna fick möjlighet att både individuellt och i grupp reflektera över värdeord, önskad känsla inom föreningen och sätta motiveringen om Södra Sallerups Ryttarförening skulle vinna priset ”Årets förening” om 10 år. 

”Marie lotsade oss genom fördomar, känslor och reflektioner, och vi fick möjlighet att både prata historia och framtid för vår förening”, säger Carola Granström Ordförande i Södra Sallerups Ryttarförenings styrelse.

Workshopen lade grunden för föreningens nya slogan: ” Södra Sallerups Ryttarförening – Den lilla ryttarföreningen med möjligheter för både hobby- och tävlingsryttare”, och föreningens tre nya värdeord: Glädje – Gemenskap – Respekt. Värdegrund och värderingar

 

När föreningen summerar 2017 är resultatet av värdegrundsarbetet tydligt – en ny positiv stämning inom föreningen. Beviset för detta kommer både föreningens egna medlemmars upplevelse och beröm från besökare vid tävlingar och evenemang.

-          ”En av våra fantastiska medlemmar beskrev känslan för föreningen såhär: ”Tack för ett trevligt och hästigt 2017. Med en förändrad attityd i klubben! Glädje-Gemenskap-Respekt Jag har varit medlem här så länge att jag inte ens minns hur länge. Och idag kan jag med stolthet säga att jag är det!!! Ser fram emot ett fantastiskt roligt och utmanande 2018.”. Tillsammans har vi gjort denna förändring möjlig, och vi fortsätter vidare under 2018”, säger Carola Granström.

ssrf_kollage